Leuk initiatief van de Zeekadetkorps Vlaardingen

Kim Sta
Assam II Zeekadetkorps Vlaardingen
18 feb, 2020

Wat een middag! Wat een leuke, enthousiaste mensen hebben wij weer ontmoet en op wat een bijzondere plekken zijn wij geweest ...ūü§™Afbeelding verwijderd.
Heidi en ik begonnen bij het Assam II Zeekadetkorps - Vlaardingen. Wat een enthousiaste kinderen én begeleiders! Heidi vroeg aan de kinderen wat zij van al het zwerfvuil op straat vinden ... Als ik had geweten wat het hartstochtelijke antwoord zou zijn, dan had ik het gefilmd en opgenomen als promotiemateriaal voor de Challenge !!! Het valt ons écht op dat de lagere school leeftijd jeugd heel fanatiek kan worden als het om zwerfvuil gaat. Dat geeft hoop voor de toekomst Afbeelding verwijderd. De kadetten zouden graag mee willen doen in de haven, rondom de Assam II. Met de boot het water op en met schepnetten al het zwerfvuil uit het water scheppen .... Alleen hebben zij al een ontzettend drukke agenda met o.a. de uitreiking van de Geuzenpenning, NL Doet, Wellington monument herdenking op 28 maart (!) Vanmiddag komt het bestuur langs en zullen ze kijken of zij ook een plekje vrij kunnen maken om mee te doen aan de Challenge. Als dat niet lukt, proberen zij in de week voorafgaand aan de Challenge een stuk haven schoon te maken en sturen ons daar een foto van Afbeelding verwijderd.

Hierna gingen wij naar de Zeeverkennersgroep De Geuzen, aan de andere kant van de haven. Dit is een waterscoutinggroep met een eigen wachtschip, de ‚ÄúCornelia‚ÄĚ. Ook hier weer heel enthousiaste kinderen en begeleiders en ook zij willen graag meehelpen op 28 maart maar moeten natuurlijk eerst overleggen met het bestuur.

Share Everywhere