Kanjer van de week - Jaap Hofstee

Kim Sta
Jaap Hofstee
06 feb, 2020

Ik kwam vorig jaar met Jaap in contact toen ik net begonnen was met onze Vlaardingen Schoon Challenge Facebook pagina. We zaten toen nog in de startfase en ik beloofde hem op de hoogte te houden van onze vorderingen ...

Inmiddels komt de Challenge goed op gang en werd het tijd om eens kennis te gaan maken met Jaap.

Jaap woont in het Centrum van Vlaardingen, waar hij een groot deel van de Maassluissedijk en de Zomerstraat schoon houdt. Ik vroeg hem naar zijn motivatie om dit te doen ... Het blijkt dat Jaap bij de Roteb in Rotterdam gewerkt heeft en dus al lang geleden affiniteit ontwikkeld heeft met het zwerfvuilprobleem. Hij begeleidde in de jaren ‘90 zogenaamde ‘Melkert-baan’ mensen en kwam achter zijn bureau vandaan om samen met hen de wijk in te gaan. Dit gaf veel voldoening en Jaap is dit ook privé gaan doen, zeker toen hij na zijn pensionering wat meer tijd kreeg.

Zijn buren waarderen zijn inzet, maar Jaap zou het gezelliger én efficiënter vinden om SAMEN de handen uit de mouwen te steken!

Soms overvalt hem het gevoel dat het ‘dweilen met de kraan open is’, maar hij geeft het niet op! En dat doorzettingsvermogen maakt hem onze 3e Kanjer van de Week !!

Share Everywhere