Het Kernteam

De mensen die de actie zijn begonnen! Samen met elkaar, en met de contactpersonen, zijn dit de mensen die de activiteit hebben bedacht. Zij zijn degene die zorgen voor verbinding tussen bewoners, en tussen wijken. 

 

 

Marjo Bazuin

Als er íets is waaraan ik mij groen-en-geel erger, dan is het wel aan al dat zwerfvuil in onze Westwijk, maar ook daarbuiten! Ik probeer zelf al járen het groen rondom onze flat en het speelplein voor de kinderen, schoon te houden. Buren en voorbijgangers steken hun duim op en zeggen dat ik goed bezig ben, maar als ik ze dan uitnodig om te komen helpen, dan hebben ze het altijd te druk 😉 Ik heb het ook druk, maar ik máák er tijd voor! 

Er zijn veel méér mensen zoals ik, die regelmatig de buurt opruimen en zo proberen de leefbaarheid in hun woonomgeving te verbeteren. Vaak zijn het ‘anonieme’ burgers die veel werk verzetten en ze vallen alleen bij hun naaste buren op …  Zonder hen zouden wij op een vuilnisbelt leven! Ik vond het hoog tijd tijd om hier eens iets aan te gaan doen!! 

SAMEN zwerfafval opruimen is effectiever en ook veel gezelliger, toch? 

Abdel Benomar en Mies Hemmes van Minters en Hans en Marleen Versluijs en ik hebben de koppen bij elkaar gestoken en wij zijn begonnen met het organiseren van de unieke VLAARDINGEN SCHOON CHALLENGE !! Op één dag in ALLE wijken van Vlaardingen gaan wij met z’n allen zwerfafval opruimen. In de Westwijk kregen wij al gauw versterking in de persoon van de super enthousiaste en gemotiveerde Heidi van Waas, die ook meteen contactpersoon voor de wijk werd.

Inmiddels zijn wij al weer de nodige weken verder en de aandacht van de pers en vanuit de (wijk)bewoners groeit met de dag. Ook bedrijven helpen een handje mee, bijvoorbeeld AH en visboer Arie Bos in de vorm van sponsoring van de lunch-na-afloop in Wijkcentrum West, of een flesje water voor de mensen die bij de Surfplas vuil gaan opruimen of een kopje koffie of thee voor de mensen die bij revalidatiecentrum Marnix schoonmaken. Ook Danny’s Cafetaria heeft zich aangemeld : schoonmakers krijgen daar een softijsje … kortom : de Challenge begint écht te leven en heel veel mensen willen daar deel vanuit maken 😊 
En van het één komt het ander: na afloop van de Challenge gaan wij kijken of wij in de Westwijk een BUURTBEZEM kunnen starten, want het moet natuurlijk niet bij 1 opruim moment per jaar blijven. Samen kunnen wij laten merken dat genoeg genoeg is en dat het zo echt niet langer door kan gaan.

 

Abdel Benomar

 

Hans Versluijs en Marleen de Jonge

Sinds anderhalf jaar lopen wij regelmatig  door de Westwijk om zwerfvuil te rapen. We doen dat soms met zijn tweeen, maar heel vaak met jonge basketballers van “Vlaardingen Captains”. Op de foto zie je het meidenteam. Goed he?

Heel leuk om te doen, maar vooral ook erg nodig. Het blijft heel wonderlijk dat er elke dag opnieuw weer zoveel afval in de openbare ruimte ligt.
En dat doen we allemaal zelf, terwijl het tegelijkertijd ergernis nummer 1 is van iedereen. Ongelooflijk eigenlijk en slecht voor het milieu.
Daarom zijn we ,met een aantal andere enthousiastelingen, de Vlaardingen Schoon Challenge begonnen: om heel veel mensen bewust te maken van het probleem en om mensen te laten zien dat je er zelf wat aan kan doen! 
Het gaat een fantastische actie worden: het is echt hartverwarmend om te zien hoeveel bewoners zich inmiddels al hebben aangemeld om op 28 maart mee te gaan doen. Het maakt ons trots op al die actieve Vlaardingers.
Onze oproep is: DOE MET ONS MEE. Het wordt een heerlijk feestje van saamhorigheid en plezier.
En als het aan ons ligt: ieder jaar herhalen en tussentijds stug volhouden.

 

Mies Hemmes 

Toen ik voor de eerste keer kennismaakte met het kernteam was ik blij verrast over de enorme enthousiasme wat iedereen heeft! Ik was gelijk aangehaakt. Het is een hele grote, maar vooral hele goede actie die veel betekenis heeft voor alle bewoners van Vlaardingen. Het is heel inspirerend om te zien hoeveel mensen zich inzetten en aanmelden hiervoor. Er komen steeds meer gekke ideeën op tafel te liggen, en het wordt alsmaar groter uitgepakt. Ik heb er veel vertrouwen in dat het een feest gaat worden. 
Zelf vind ik het heel bewonderenswaardig dat er zo veel mensen zijn die zich willen inzetten voor hun stad, en uiteindelijk ook het milieu. Het is heel belangrijk om dit het gehele jaar te blijven doen - vooral, omdat het ook zo leuk is om te doen. De verhalen die ik hoor van buurtbewoners over wat zij zelf al doen aan zwerfafval, groen, planten onderhouden, zorgen voor de dieren... het is erg mooi. Ik ben erg blij dat ik hieraan deel kan nemen. Love Where You Live! 

Share Everywhere